Coaching Maternal y Familiar Niños en todas sus edades

Com ajudar a les teves criatures a no patir gelosia infantil

AJUDAR-TEVES-CRIATURES-GELOSIA-INFANTIL_Roser-de-Tienda-Haztelavidafacil

Com a mare de família nombrosa, ja saps que el meu lema és “Hazte la vida fàcil” i aquí et comparteixo algunes coses que he après al llarg del temps i que moltes mamis m’han consultat. I és que en la maternitat, les coses no són sempre tan dolentes com les pinten. Per exemple, la gelosia en la infància té un cert valor d’adaptació a la realitat.

La causa més habitual per la qual els nostres fills poden sentir gelosia, és per l’arribada d’un nou germanet. El nen, acostumat a no compartir ni el temps ni l’atenció dels seus pares, ara ha d’habituar-se a rebre una atenció discontínua, perquè totes sabem que els primers mesos de donar a llum, sobretot si ja es tenen altres fills, poden ser extenuants per a tots.

Comprenent la mirada del nen. La majoria dels pares desitja esperar un temps abans de tenir el segon fill. És normal, necessitem veure’ns en el nostre nou paper de pares, tornar a recuperar temps amb la parella, conciliar la vida laboral amb les demandes del bebè. El nostre primer fill va aconseguint superar tots els reptes que necessita per créixer i nosaltres aplaudim cada assoliment amb una festa, quan deixen el bolquer, quan mengen solets, quan van a escola sense plorar. Quan tenim al primer fill “encarrilat”, decidim que és un bon moment per tenir el segon nen. Per a nosaltres és normal, però per al nen, és incongruent que algú amb qui no pot jugar, que es desperta tot el temps perquè mamà li doni a menjar, que es fa pipi en un bolquer, i que es queda amb mamà tot el dia perquè no va al col·legi, resulti tan adorable per als seus pares. El nen gran comença a reclamar l’atenció que se li donava abans, i en molts casos fa una “reculada” en els seus avanços cap a la maduresa. L’autoestima baixa, i poden sentir por o ansietat. Si veiem que el quadre de: • Enveja, ressentiment, tristesa, tossuderia o agressivitat cap al nou germà o cap a nosaltres és molt gran, haurem de buscar ajuda professional perquè tot torni a la normalitat al més aviat possible.

Alguns consells per ajudar a crear més harmonia entre germans.

  • Si tu estàs bé, tots estaran bé. La salut de la mare després del part és fonamental perquè pugui assumir amb serenitat tots els canvis que suposa ampliar la família. Mantenir el sistema nerviós ben ajustat per un Quiropràctic després de donar a llum, una nutrició adequada a les noves demandes i l’aportació necessària de vitamines, faran la nostra maternitat més fàcil.
  • Ajustar al bebè després de l’estrès del part.

 

(…) Sigue leyendo AQUÍ.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply