Quiropràctica i salut

Què és la quiropràctica?

La nostra esquena és com un mapa del nostre cos i de les nostres emocions.

Tot el nostre cos està connectat amb el que sentim, amb el que vivim i cadascun dels nostres passos es veu reflectit en el nostre rostre, en els nostres òrgans més interns … i com no, a la nostra esquena.

La quiropràctica és la professió sanitària que estudia la relació entre el sistema nerviós, les nostres emocions i la resta dels sistemes del cos.

La seva meta és ajudar al cos en la seva capacitat natural per curar i regenerar-se mitjançant les cures adequades i sempre que el sistema nerviós estigui lliure d’interferències. L’objectiu: millorar el funcionament del nostre organisme, optimitzant així tot el teu potencial de salut intern.

La quiropràctica potència teva salut tenint cura de la teva esquena, escoltant les teves emocions
i identificant els teus conflictes.

Què passa quan el sistema nerviós està encallat?

La columna vertebral protegeix la nostra medul·la espinal i la seva connexió amb el cervell. Qualsevol mal posició vertebral pressionarà la medul·la espinal i el nostre cervell no serà capaç de fer bé la seva feina … Amb tot el que això suposa per al nostre benestar i el nostre dia a dia: empipades, cansament, mal humor, dolors …

Si pensem en la medul·la espinal com una mànega i les vèrtebres les comparem a un peu, qualsevol vèrtebra que tinguem mal col·locada va a actuar com si fos un peu a sobre de la mànega, impedint que ens arribi la informació correcta al cervell i aquest no podrà respondre al que li demanem.

Què diu la teva esquena sobre tu?

Els dolors d’esquena i el malestar que estàs patint estan relacionats amb un conflicte o situació d’estrès que, a hores d’ara, no pots gestionar de la manera adequada.

Per exemple, les cervicals representen conflictes de comunicació, tant amb nosaltres mateixos com amb l’exterior. No obstant això, dolor o molèstia a les dorsals parla que alguna cosa no funciona del tot bé amb la família i amb el paper que jugues a dins. També passa quan suportem una pesada càrrega a nivell emocional.

Mentrestant, les lumbars ens parlen dels teus valors, les teves creences i els teus desitjos. Aquesta zona de l’esquena parla de les emocions i les relacions amb el teu entorn més proper i com et sents dins d’ell, si tens una relació d’igualtat, si et sents acceptat o infravalorat …

La part baixa de la columna està relacionada amb temes de sexualitat mentre que el coxis parla de la teva identitat i del lloc que ocupes al món.

Conèixer quines emocions representa cada part de l’esquena t’ajudarà a identificar possibles conflictes, estrès o situacions que t’estan fent mal.

La salut de les persones es pot veure afectada per diferents causes:

• Estrès físic. Des de les males postures a l’úter matern, el procés de donar a llum, el creixement, accidents, sedentarisme a l’oficina, caigudes, embarassos, tot pot afectar l’alineació correcta de la columna vertebral.

• Estrès químic. Els aliments processats o amb pesticides, la manca d’hidratació, els medicaments, el tabac, l’alcohol, les drogues recreatives, tot el que prenem o ingerim pot afectar el nostre sistema nerviós.

• Estrès emocional. Tot el que hem d’afrontar en la nostra vida, preocupacions, problemes a la feina, a casa, amb la família, amb nosaltres mateixos, ens afecta suposant una càrrega d’estrès que necessita d’ajuda perquè el cos i la ment recobrin la seva harmonia.

La quiropràctica t’ajudarà a eliminar les interferències, trucades subluxacions vertebrals, perquè visquis amb més energia i benestar. Si el teu cervell rep tot el reg possible, podràs viure connectada al teu entorn i adaptant a les circumstàncies de la vida amb més serenitat emocional i capacitat de resistència a l’estrès. El teu organisme no s’alentirà amb l’edat i podràs afegir més vida als teus anys.

Aleshores,
Què puc fer per tu?